Jakou tiskovou technologii si vybrat?

Tuto otázku jde zjednodušeně zodpovědět tak, že je třeba se rozhodnout, zda chcete tisknout na teplocitlivý papír bez jakékoliv barvy, který ale není stálobarevný ani příliš odolný či požadujete trvalejší a odolnější řešení. Je to však nepatrně složitější…

Termotransferové tiskárny mohou tisknout širokou škálu médií, než u přímých tepelných modelů. Kromě běžných papírových etiket, štítků, visaček a vstupem můžete použít i odolné materiály polyesteru a polypropylenu v kombinaci s vhodným výběrem lepidla a TTR pásky docílíte extrémně odolné etikety s dlouhou životností. Tyto materiály se nejčastěji používají pro značení hmotného majetku, identifikaci v průmyslu, značení elektro rozvaděčů, plynoměrů, chladniček, značení chemikálií, nejrůznější certifikační výrobní štítky a podobně.

Termo tiskárny – Přímý termální tiskárny nemají inkoust, toner, nebo pásku. Jejich jednoduchý design dělá termální tiskárny trvanlivé a snadno se používají. Protože neexistuje žádný toner, přímé tepelné tiskárny mají levnější provoz než inkjet a laser technologie. Většina mobilních přenosných tiskáren používají tuto technologii tisku. Oproti termotransferovému tisku přes pásku má tisková hlava nižší životnost, díky potřebě vyšší teploty ohřevu a vyššímu mechanickému zatížení. Pokud je štítek přeexponovaný na teplo, světlo, nebo jiné veličiny, může být materiál postupem času ztmaven a text nebo čárový kód bude nečitelný. Z těchto důvodů se přímý termo tisk nepoužívá pro identifikaci s požadavkem na dlouhou životnost etiket. V běžných aplikacích se tato technologie termo tisků nejčastěji využívá pro tisky vstupenek, parkovacích lístků, váhových etiket a podobně.

About admin

Leave a comment